Fa WC: fenntartható és környezetbarát megoldás

Kerti fa wc
Kerti fa wc

Azt hiszem, mindannyian találkoztunk már a problémával, amikor egy nyári kerti partin, fesztiválon vagy akár egy építkezésen kell a dolgunkat elvégeznünk, de nem volt sehol egy rendes WC. Hát, van erre egy remek megoldás, amit talán nem sokan ismernek: a fa WC. Igen, jól olvastad, a fa WC, ami nem más, mint egy fenntartható és környezetbarát megoldás mindazok számára, akik fontosnak tartják a környezet védelmét, és szeretnének egy praktikus, könnyen telepíthető és higiénikus megoldást a problémára.
A fa WC-k éppolyan kényelmesek, mint a hagyományos, csempézett fürdőszobák WC-jei, sőt, néhány szempontból még jobbak is. Például sokkal könnyebbek, így könnyen mozgathatók és bárhová telepíthetők. Ráadásul, mivel fából készülnek, sokkal jobban illeszkednek a természetbe, mint a műanyagból készült mobil WC-k. Egy fa WC a kertben egy igazi kis faházikót idéz, ami nem csak praktikus, de még jól is néz ki.
És most jöjjön a legjobb rész: a fa WC nem igényel csatornát. A benne található tartályban gyűlnek a szennyvizek, amelyeket aztán egy szakértői csapat ürít ki és megfelelően kezel. Így nem kell aggódnod a szennyvíz szennyező hatása miatt, hiszen az teljes mértékben zárt rendszerben marad.
De vajon mennyire fenntartható és környezetbarát egy ilyen megoldás? Nos, a válasz egyszerű: nagyon. Egy fa WC készítése során sokkal kevesebb nyersanyagot és energiát használnak fel, mint egy hagyományos WC-é. Ráadásul a fából készült WC-k sokkal hosszabb élettartamot ígérnek, hiszen a fa természetes anyagként idővel lassabban bomlik le.
Ezt az egész cikket a www.kertiwc.hu oldalon olvastam, ahol számos másik hasonló ötletet és tanácsot is találhatsz a kerti és mobil WC-k világáról. A fa WC hihetetlenül praktikus és környezetbarát megoldás lehet, amit nem csak a nagyobb rendezvényekre, hanem a saját kertedbe is érdemes beszerezned. Na, és te mit választanál?

Vélemény, hozzászólás?